MAJÁLIS

Szerzõ: Guti Tünde

MAJÁLISKivonult a vidámpark május elsejére, körhintától kezdve a hullámvasútig… Sorolhatnám… A lányok visítását és a dübörgõ zenét már messzirõl hallom, özönlenek az emberek a játék, a szórakozás, a tömegélmény színhelyére. A végre kizöldült réten autók parkolnak, letaposva a zsenge hajtásokat…

Olyan ez az egész majális, mint egy „elvarázsolt sziget”, ami vonzza a fiatalokat és a mindent kipróbálni vágyó gyerekeket. Eszembe jut a 70-es évek ébredési mozgalmában hallott ének, amit egy frissen megtért gitáros fiú írt:

„Színes fényû lámpák, hangulatos órák, sok jót ígér.

Szeretetre vágytam, valakire vártam, így jöttem én.”

Ezt látom ma is, ez igaz a boldogságot keresõkre. Színes álmok, ígéretek, tomboló zene és tarka tömeg. Ennek a hangzavarnak van egy kis hipnotikus hatása, ami akarva akaratlan viszi, sodorja a jelenlevõket.

Az ördög szembekötõsdit játszik a bábként irányított férfiakkal és nõkkel, akiknek a hallását különbözõ füldugókkal tompítja el, nehogy célba találjanak a lelkiismeret kérdései.

A május elsejei, szabadtéri bulikról a széles út képe tárul elém teljes megtévesztõ mivoltában. Biztos ismeritek A széles és keskeny út címû híres festményt, ami keresztyén berkekben sokaknak adott kijózanító gondolatokat, mennyire fontos a világtól való elhatárolódás. Bibliaköri csoportokban is kitûnõ illusztrációként használható ez a kép.

A Sátán ma is él az évezredek alatt jól bevált módszerrel, ez pedig a MEGTÉVESZTÉS. Nem véletlenül figyelmeztet Jézus:

„Mert ahol van a kincsetek, ott van a szívetek is.” Lukács 12:34. Másik helyen pedig:

„Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a kárhozatra visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják.” Máté 7:13-14.

2010. május 1. Guti Tünde

A weboldalt készítette, és üzemelteti: Deli-Szabó Sándor
Látogatók száma: 28 009 535